В українських грибах, картоплі та молоці знайшли радіацію
- 04.04.2011 10:24
Міжнародна природоохоронна організація «Грінпіс» говорить, що молоко, гриби, ягоди, буряк, картоплю і ще ряд продуктів харчування в деяких районах Україні все ще забруднені радіоактивними речовинами з Чорнобиля. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому екологами «Грінпіс» провів дослідження в трьох частинах Україні, розташованих за межами зони відчуження, вивчаючи зміст радіонукліда цезій-137 в продуктах харчування. У багатьох випадках вміст речовини в продуктах перевищувало допустиму для людей норму.
Як зазначає науковий «Грінпіс» Ірина Лабунська, цезій-137 являє довгострокову загрозу для здоров'я людини, особливо для тих, хто щодня споживає їжу, що містить цей радіонуклід.
У своєму звіті «Грінпіс» також розкритикував уряд України за відмову від регулярного моніторингу продуктів на вміст радіоактивних речовин з ЧАЕС 2 роки тому.
«Це було абсолютно передчасно припинити цю моніторингову програму, адже ми все ще повинні знати ситуацію, щоб допомагати людям справлятися з усіма цими проблемами», - сказала Ірина Лабунська.
У документі, опублікованому організацією, також закликають до ретельної перевірки сільськогосподарських угідь на забруднення радіонуклідами.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 19.06.2025 16:29

- 19.06.2025 16:27

- 17.06.2025 15:43
- 16.06.2025 15:17

- 16.06.2025 14:53
- 13.06.2025 15:16
- 08.06.2025 15:28

- 06.06.2025 14:16