Фастфуд віком 6 місяців перевірили вчені
- 05.04.2011 15:59
Скандальні фото їжі McDonald's, що пролежала без плісняви 6 місяців, перевірили учені (фото)
Упродовж шести місяців фотограф з Нью-Йорка Салли Девіс фотографував щодня Happy Meal, спостерігаючи за візуальними змінами продуктів харчування з фаст-фуду. І, ось що уразило експериментатора - на продукції McDonald's так і не з'явилася пліснява. Але скандальні фото вирішили перевірити на правдивість. Про це пише 20 minuten Online.
Серія фотографій Девіса швидко розійшлася по різних засобах масової інформації. Розгорілися гарячі дебати: один говорили, що McDonald's використовує надто багато консервантів. Інші сумнівалися в справедливості тесту.
Тому за допомогою інституту Продукти харчування і напоїв з Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) було вирішено зробити аналіз експерименту.
Перші результати показали одно: Девіс не змінював форму продуктів штучно. Як свідчить завершальна доповідь експертів - видно, що продукція фаст-фуд була незаймана пліснявою. "Зразки зберігали свою первинну форму. Проте було виявлено що усі зразки були вже після двох днів стали дуже жорсткими і сухими", - пишуть учені.
Проте, загальна кількість бактерій, що утворилися, на гамбургерах перевищувала норму. Ці бактерійні організми не видно для неозброєного ока але вони впливають на зміни смаку і запаху їжі.
Також по запевненню експертів продукція McDonald's, яка пролежала шість місяців, не придатна до вживання.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 21.04.2025 15:32

- 21.04.2025 13:30

- 21.04.2025 11:28

- 18.04.2025 19:47
- 18.04.2025 13:46

- 16.04.2025 21:43

- 15.04.2025 12:01
- 08.04.2025 21:49