Плануємо великоднє меню

- 03.05.2013 22:13
Плануємо великоднє меню

Що і коли ти збираєшся готувати, краще планувати заздалегідь, оскільки, по-перше, продукти, традиційні для пасхального частування, перед святом можуть просто розкупити, по-друге, ціни на них зазвичай сильно зростають, а по-третє, перед самим Великоднем складно буде вибрати продукти хорошої якості.

Основну увагу слід приділити купівлі яєць і м'яса: м'ясо напевно знадобиться не тільки для буженини, але і, можливо, для перших страв, салатів, тому краще купувати його з деяким запасом, вибираючи шматки з невеликим вмістом жиру.

Заморожене м'ясо теж можна використовувати, хоча в ідеалі воно повинно бути охолодженим. Те ж саме стосується й купівлі яєць: порахуй, скільки яєць вам знадобиться на випічку, і скільки ти збираєшся пофарбувати (зазвичай з розрахунку 2 - максимум 3 яйця на одного дорослого). Не забудь купити дріжджі (для приготування паски рекомендується купувати живі) і борошно.

Також слід запастися всілякої сезонної зеленню і овочами, які в пасхальному меню доповнять щільні м'ясні страви і освіжать звичні салати.

До святкового столу можна подати м'ясні закуски: буженину (до речі, її можна їсти і гарячою, як основне блюдо), підчеревину, ковбаси, улюблений багатьма холодець (для різноманітності його можна зварити з птиці або риби), а також всілякі рибні делікатеси і морепродукти, що безсумнівно складуть конкуренцію м'ясу. Не варто забувати і про салати: найкраще, якщо вони не будуть занадто ситними і тільки доповнять смак інших закусок і страв, доречні тут будуть овочеві легкі салати, м'ясні і рибні коктейлі.

До речі, якщо на наступний день тобі не хочеться їсти крашанки, з них можна приготувати хороший яєчний салат.
Як основне блюдо у великодній день можна подати запечене порося, окіст і як варіант фаршировану птицю або рибу, а також різні види смаження (у тому числі і без м'яса), всілякі рагу і запіканки, голубці, фаршировані овочі.

Велику роль у традиційній пасхальної трапези грає випічка - це і паски, і рулети, і булочки, і пироги з різними начинками. На десерт також можна подати сирні паски і фруктові десерти, млинці і т. д. Паски, які залишаються після свята, можна розрізати на часточки і посушити - вийдуть відмінні сухарики, до речі, вони (паски) обов'язково повинні бути присутніми в поминальні дні.

 


Ключові слова: великодній стіл, меню до Великодня, Великдень

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Курс долара знижується другий день поспіль Євро — 48,2854 грн (зростання на 19,4 копійки).
- 06.08.2025 16:58
Покровск почти отрезан от внешнего мира: гуманитарная помощь не поступает. В настоящее время в Покровске находится около 1 370 жителей
- 06.08.2025 14:15
Яке свято 7 серпня? сь які свята та пам'ятні дати припадають на цей день в Україні:
- 06.08.2025 13:28
Покровськ майже відрізаний від зовнішнього світу: гуманітарна допомога не надходить Наразі у Покровську перебуває близько 1 370 мешканців
- 06.08.2025 13:15
Трамп запровадив 25% мита проти Індії через її енергетичну співпрацю з Росією Трамп наголосив, що вжиття жорсткіших економічних заходів, зокрема щодо країн, які підтримують торгівлю з Росією, є необхідним кроком.
- 06.08.2025 13:11
Що таке моя IP-адреса Як дізнатися свою IP-адресу?
- 04.08.2025 20:29
Яблочный Спас: все про праздник Яблочный Спас — светлый праздник урожая, традиций и духовного очищения
- 01.08.2025 13:39
Який фактор не дає вам схуднути? - і це не їжа Недосип — головна перешкода на шляху до схуднення: справа не тільки в їжі
- 30.07.2025 13:17

Всі новини