Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі

- 19.05.2011 11:41
Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі

Навіть якщо ви вживаєте хороші продукти, це зовсім не означає, що ви отримуєте вітаміни, які в них містяться. Харчова обробка, зберігання та приготування можуть легко зруйнувати найкращі наміри відносно харчування.

Щоб отримати максимум з того, що ви їсте (не кажучи вже про ваші витрати), майте на увазі наступні поради: Мийте, але не вимочуйте свіжі овочі, якщо хочете отримати користь від містяться в них вітамінів В і С. Відмовтеся від зручностей та готуйте салати, коли ви готові їх їсти. Порізані та лишали на який час фрукти і овочі втрачають вітаміни.

Якщо ви не розраховуєте з'їсти свіжі овочі і фрукти протягом декількох днів, то краще купувати заморожені. Зміст вітамінів в хороших заморожених зелених бобах вище, ніж у свіжих, які ви зберігали у себе в холодильнику протягом тижня. Не розморожуйте заморожені овочі перед приготуванням їжі.

У перетвореному (попередньо оброблений, мелений рис) або злегка відвареному рисі більше вітамінів, ніж у шлифованном рисі, а коричневий рис більш поживний, ніж білий.

Заморожені продукти, які можна варити у власній упаковці, дають більше вітамінів, ніж звичайні, і всі заморожені продукти краще консервованих. Приготування їжі в мідній посуді може зруйнувати вітамін С, фолієву кислоту і вітамін Е.

Кращою посудом для збереження поживних речовин при приготуванні їжі є посуд з алюмінію, нержавіючої сталі, скла і емальована. Залізна каструля збільшить вміст заліза в раціоні, але обсчитает вас за вітаміну С. Мінімальний час варіння в мінімальній кількості води дають мінімальну руйнування поживних речовин.

Молоко в скляному посуді може втрачати рибофлавін, а також вітаміни А і D, якщо воно не зберігається в темному місці. Хліб, залишений на світлі, втрачає ті ж поживні речовини. Добре прожарені, хрусткі або обжариваемые хлібобулочні вироби містять менше тіаміну.

Щоб отримати більше вітамінів з картоплі, його потрібно варити або запікати "в мундира". Використовуйте воду, в якій варили овочі для приготування супів, а сік від м'яса для підливки, і сироп від консервованих фруктів для приготування десертів.

Утримайтеся від використання питної соди, коли готуєте овочі, якщо хочете отримати користь від міститься в них тіаміну і вітаміну С. Зберігайте овочі і фрукти в холодильнику, після того як ви принесете їх додому з ринку.


Ключові слова: вітаміни з їжі, харчова обробка продуктів, здорове харчування

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Чернівцях стартує опалювальний сезон: тепло подадуть з 4 листопада З 4 листопада у Чернівцях офіційно розпочнеться опалювальний
- 03.11.2025 17:07
ЗСУ тиснуть під Добропіллям: наступ українських військ змушує росіян відтягувати сили з Покровська Українська армія продовжує активні наступальні дії на Добропільському
- 03.11.2025 15:38
Програма УЗ-3000: кому дістанеться безкоштовна поїздка залізницею і чому не всім В “Укрзалізниці” розповіли, як працюватиме нова соціальна ініціатива — програма “УЗ-3000”
- 03.11.2025 14:48
Команда США приїде до України для узгодження спільної дронової програми Уже наступного тижня до України прибуде представницька делегація зі
- 03.11.2025 12:02
Чернігів під небом тривоги: як живе місто, де темрява стала звичною Чернігів не спить. Навіть коли здається, що
- 30.10.2025 21:35
Корабль инопланетян прилетит в ноябре? Астрофизики предупреждают о загадочном объекте, который
- 30.10.2025 15:02

Всі новини