Азаров: нерівноправний газовий договір серйозно підірве стосунки України та Росії

- 10.08.2011 17:11
Азаров: нерівноправний газовий договір серйозно підірве стосунки України та Росії

Високі ціни на газ можуть підірвати довгострокову співпрацю України та Росії, заявив під час українсько-російського форуму прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Рано чи пізно нерівноправний договір підірве основу такого довгострокового співробітництва. Яким би він (договір) не був вигідним, на певному етапі однією із сторін наявність такого нерівноправного договору рано чи пізно підірве, і дуже серйозно підірве, основу довгострокового співробітництва", - заявив Азаров .

Він також зазначив, що нинішня ціна на газ не ринкова, і Україні з Росією потрібно переглянути "Харківські домовленості".

"Нам не потрібні знижки, нам не потрібні преференції, ми хочемо справедливості", - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, що Микола Азаров не унеможливлює розірвання україно-російських газових контрактів в судовому порядку.

"Урядом розглядається можливість розірвання контрактів в судовому порядку. Але це дуже відповідальне рішення, ми все-таки сподіваємося, що змінити формулу вдасться шляхом переговорів", - підкреслив він.

Як відомо, Україна вже протягом півроку намагається домовитися з "Газпромом" про перегляд формули ціноутворення на газ. На сьогоднішній день вже було проведено декілька раундів безрезультатних переговорів.

"Нафтогаз" намагався "надавити" на російського експортера погрозами підвищення вартості транзиту блакитного палива через свою територію, проте такі заяви очікуваного ефекту не мали. У відповідь російська сторона заявила, що буде всіляко намагатися скоротити обсяги транзиту газу через Україну.

Як варіант виходу з ситуації "Газпром" пропонував продавати Україні паливо за європейською ціною, але зі знижкою у 40% в обмін на створення СП з "Нафтогазом". Україна від такої пропозиції відмовилась.

Як повідомлялося, ціна імпортного природного газу, що постачається російським "Газпромом" "Нафтогазу України" у другому кварталі збільшилася до 295,6 доларів за тисячу кубометрів. У третьому кварталі вона виросте до 350 дол. і в четвертому - 400 дол. за тисячу "кубів".

Джерело : ТСН


Ключові слова: Азаров газовий договір, співпраця України та Росії

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Унаслідок російських атак 20 вересня енергетична інфраструктура в п'яти областях України зазнала пошкоджень а в Дніпропетровській області було поранено співробітника обленерго
- 21.09.2024 14:12
У Франції завершився перший навчальний курс для українських пілотів Франція успішно завершила підготовку першої групи українських пілотів н
- 20.09.2024 15:17
Імперія бонусів у Slotor777: Ваш маршрут до успіху Спробуйте свою удачу безкоштовно
- 19.09.2024 18:44
6000 доларів США за дорогу до Румунії Нелегальний бізнес 29-річного жителя Одеської області викрили та задокументували
- 19.09.2024 16:03
Цистит:причины и психосоматика Почему женщины так часто страдают циститом: как устранить этот недуг
- 02.09.2024 13:56
На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15

Всі новини