Як готувати кутью?
- 07.01.2012 13:53
Різдвяна кутя допоможе залучити в будинок гроші
Кажуть, чим смачніше і ситніше кутя, тим багатше буде сім'я в новому році. Тому для приготування куті варто взяти побільше «щедрості» - горіхи, родзинки, халву, мед.
Як приготувати кутю:
Вибираючи пшеницю, спробуйте зерно на зуб, вона повинна легко розвалюватися, тверде зерно для куті не підходить.
Деякі готують кутю з медом, але також варто спробувати кутю на маковому молоці. Мак для цього потрібно запарити крутим окропом, дати йому набрякнути, воду зцідити, а потім ретельно розтерти в ступці, до утворення білого молочка.
До потрібної консистенції кутю можна розвести узваром - компотом із сухофруктів, для варіння якого використовують сухі яблука, груші та сливи.
Багато додають в пшеничну кутю горіхи, а беручи до уваги, що «щедра кутя» є символом щедрого і багатого дому, в кутю додають ще й халву, мармелад, родзинки, карамель.
Рецепт кутьї:
Інгредієнти:
- 200 грам пшениці
- Півсклянки маку
- 100 г волоських горіхів
- Цукор за смаком
- Солодощі (родзинки, цукати, мармелад) на смак
Приготування куті:
Пшеницю необхідно добре промити, залити зерна теплою водою, дати їм трохи розбухнути і зварити у великій кількості води в розсипчасту кашу.
У запарені та перетертий мак додайте води (або узвар), цукор (мед), всип подрібнені горіхи, родзинки і все це з'єднай з пшеницею.
Готову кутью можна ще раз поставити на маленький вогонь і прогріти (5-7 хвилин).
Коментарі (0)
Другие новости:
- 08.03.2025 09:01

- 07.03.2025 17:21
- 07.03.2025 13:16

- 07.03.2025 10:37

- 07.03.2025 10:36

- 06.03.2025 17:35

- 06.03.2025 11:11
- 06.03.2025 10:54
- 06.03.2025 09:07

- 06.03.2025 09:00