Як знизити стрес від войни?

- 13.04.2022 10:18
Як знизити стрес від войни?

Поліція Буковини рекомендує шляхи подолання стресу під час війни

Як упоратись із тривожністю, злістю, апатією та нормалізувати емоційний стан у період воєнних дій, – такими порадами поділилася начальниця сектору Управління кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області старша лейтенантка поліції Анастасія Матіос.
- Підтримуйте рідних, друзів та близьких.

Постійні сповіщення про повітряні тривоги та ймовірні ракетні удари негативно впливають на психічне здоров’я людей. Незважаючи на те, що наша психіка здатна адаптуватися до будь-яких складнощів та має потенціал самовідновлення, кожен день бойових дій самотужки пережити надзвичайно складно. Організовуйте спільне дозвілля з рідними і друзями, адже взаємна підтримка допомагає легше подолати стрес.

- Визначте зі своїми близькими алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.
Щоб почувати себе в безпеці, кожен член сім’ї повинен знати покрокову інструкцію, щоб діяти впевнено та максимально довго зберігати розсудливість. Зосередьтесь тільки на тому, що ви можете контролювати (насамперед, фізіологічний комфорт та власна безпека в критичних ситуаціях).

- Від надмірної кількості новин психологічно можна постраждати більше, ніж від перебування безпосередньо в зоні воєнних дій.
Не перенасичуйте себе негативною інформацією, не надсилайте та не діліться в соцмережах фото, відео, на яких зображено смерть, насильство, кров. У період війни намагайтеся знаходити позитивні новини та героїв. При цьому довіряйте тільки офіційним джерелам і перевіреній інформації.

- Відчувайте та проживайте різні емоції, але не дозволяйте їм керувати вами.
Будь-яка наша реакція на події та обставини є нормальною: від повного мовчання, апатії до сліз і злості. Адже нині кожен українець отримує велику кількість новин з різних джерел. Часто ця інформація є неточною, суперечливою та породжує тривожність, злість, страх, розгубленість, відтак – стрес.

- Намагайтесь якнайшвидше повернутися до буденного життя. Якщо є можливість, займіться волонтерством. Спілкування з однодумцями допоможе подолати негативні емоції та відволіктись. Уникайте бездіяльного стану переживання, прагніть до продуктивності. Для цього складайте план на наступний день, тиждень, місяць. Також обов’язково піклуйтесь про гігієну свого сну (засинайте до півночі, не читайте новини перед сном).

- Обмежте коло спілкування з людьми, які негативно впливають на ваш морально-психологічний стан.
Пам’ятайте: наразі особливої уваги потребують діти та люди похилого віку. Не намагайтесь зробити тему «війни» забороненою для дітей, відповідайте на їх запитання відповідно до віку, при цьому не розповідайте подробиці. Дітям молодшого віку інформацію можна доводити через казки, підліткам –паралелі з історії України.

Якщо ви помітили, що відчуваєте апатію, безсоння, негативні емоції, турбують погані думки, панічні атаки – зверніться за допомогою до фахівців.

Візуалізуйте життя та події, які чекатимуть вас після перемоги.

Плануйте разом майбутнє.

Ніколи не втрачайте надії на краще.

Україна обов’язково переможе!

 


Ключові слова: знизити стрес поради, як зменшити стрес під час війни

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини