Причини вибухів у Молдові

- 26.04.2022 12:32
Причини вибухів у Молдові

У Тирасполі з гранатометів обстріляли будівлю міністерства держбезпеки Придністров'я

Причиною вибухів у будівлі Міністерства державної безпеки невизнаної Придністровської Молдавської республіки стали постріли з протитанкових гранатометів. Про це повідомляє ТАРС із посиланням на Міністерство внутрішніх справ ПМР.

Спецслужби республіки поки не мають відомостей, хто стояв за атакою на відомство. Вибухом вибило вікна на верхніх поверхах, було пошкоджено фасад будівлі, проте постраждалих серед співробітників відомства чи мирних жителів немає.

Як стверджують у міністерстві, територія, що зараз прилягає до будівлі, оточена співробітниками міліції. У будівлі працюють сапери, вони вивчають його щодо інших вибухових пристроїв.

Про вибух у МДБ Тирасполя стало відомо увечері 25 квітня. Найвище керівництво ПМР поки не давало оцінки події.

У Кишиневі вибухи в Тирасполі пояснили протистоянням внутрішніх сил у Придністров'ї. А Лідер Придністров'я закликав Кишинів не піддаватися на провокації. ища рада безпеки (ВСБ) Молдови у зв'язку з вибухами, що відбулися в невизнаній Придністровській молдавській республіці, рекомендувала держустановам підвищити пильність, а громадян закликає зберігати спокій, повідомила президент Молдови Майя Санду; інциденти у ПМР вона пояснила результатом протистояння внутрішніх сил у Придністров'ї.

"Ці вибухи сталися на території, яка непідконтрольна конституційній владі Молдови. Але це територія Республіки Молдова, там проживають громадяни Республіки Молдова. І ми зацікавлені в тому, щоб на берегах Дністра був мир і спокій", - заявила Санду на брифінгу у вівторок. засідання ВСБ у зв'язку із загостренням у Придністров'ї.

Вона розцінила інциденти у ПМР як результат "внутрішніх протиріч різних угруповань у Придністров'ї, які зацікавлені у дестабілізації ситуації".

Санду наголосила, що "Молдавія рішуче засуджує будь-які спроби дестабілізації ситуації" та "послідовно виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту виключно політичними засобами".

"Ми виступаємо за врегулювання цього конфлікту виключно мирними засобами, шляхом переговорів. Нам важливо зберегти мир у Молдові. Ми закликаємо всіх не провокувати нові ризики та загрози безпеці", - сказала Санду.

Вона повідомила, що ВСБ за підсумками засідання у вівторок дав кілька рекомендацій державним установам: збільшити інтенсивність перевірок транспорту поблизу зони безпеки на березі Дністра (контролюється спільними миротворчими силами Молдови, Росії та Придністров'я – ІФ); підвищити інтенсивність патрулювання та перевірок на території Молдови та на кордоні країни; підвищити рівень оповіщення щодо безпеки об'єктів критичної інфраструктури; підвищити рівень готовності всіх установ, які відповідають за забезпечення громадського порядку та безпеки.

Раніше у вівторок на телерадіоцентрі в Придністров'ї сталося два вибухи, внаслідок яких пошкоджено антени, що ретранслюють радіосигнали в ефірі. Також повідомляється про вибух в одній із військових частин. Напередодні сталося кілька вибухів у приміщенні Міністерства держбезпеки Придністров'я. Встановлено, що стріляли із ручного протитанкового гранатомета. Постраждалих нема.


Ключові слова: вибухи у Молдові

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини