Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

- 11.06.2024 16:55
Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

Дієтолог Ендрюс: без шкоди можна з'їдати не більше 500 грамів м'яса на тиждень

Відмова від шкідливих звичок та активний спосіб життя є дієвими способами знизити ризик раку, вважає дієтолог у сфері онкологічних захворювань Ніколь Ендрюс. Інші доступні методи спробувати уникнути небезпечної хвороби вона назвала у ролику, опублікованому в TikTok, пише New York Post.

Ендрюс зазначила, що для профілактики раку насамперед треба відмовитися від куріння. За її словами, цигарки багаторазово збільшують ризик раку, а у поєднанні з алкоголем небезпека зростає ще більше. Тому дієтолог порадила виключити разом з тютюном будь-які спиртовмісні напої.

Далі Ендрюс рекомендувала відмовитись від оброблених продуктів, таких як ковбаси, сосиски та інші м'ясні делікатеси. Варене або тушковане червоне м'ясо, за словами дієтолога, також підвищує ризик колоректального раку. Однак якщо їм не зловживати, то небезпека буде мінімальною. Експерт вважає, що без шкоди здоров'ю припустимо з'їдати не більше 500 грамів червоного м'яса на тиждень.

Далі Ендрюс закликала переглянути свій раціон так, щоб його основу складали рослинні та цільнозернові продукти. «Коли ви їсте апельсин, горіхи чи шматок цільнозернового хліба, ви знижуєте ризик раку. Ви захищаєте свої клітини від будь-якого типу вільних радикалів, допомагаєте їм відновитися та повернутися до нормального стану, а не стати раковими клітинами. Це дивно», - зазначила спеціалістка. Вона додала, що такий підхід до харчування також позбавляє надмірної жирової тканини, яка теж провокує розвиток злоякісних новоутворень.

Дієтолог також рекомендувала включити до раціону молочні продукти. Вона пояснила, що вони допомагають імунній системі боротися із пухлинами. Нарешті, Ендрюс закликала людей старше 45 років регулярно проходити обстеження, щоб у разі розвитку захворювання розпочати лікування якомога раніше.

Раніше хірург-онколог, хіміотерапевт Антон Головко перерахував неочевидні фактори ризику раку жовчного міхура. Він попередив, що в зоні ризику знаходяться жінки віком понад 50 років.


Ключові слова: як знизити ризик раку

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Робот-пылесос Xiaomi Robot не подает воду как исправить Если фильтр системы подачи воды загрязнен, его нужно очистить.
- 08.06.2025 15:28
Конфлікт Маска та Трампа: битва у цифровому просторі На початку червня 2025 року інтернет став свідком гучного публічного конфлікту
- 06.06.2025 14:16
Ругань Трампа и Маска: причины, какие будут последствия Конфликт Маска и Трампа: битва в цифровом пространстве
- 06.06.2025 14:15
Чорний шоколад: користь, властивості та вплив на здоров’я Чорним вважається шоколад, до складу якого входить какао-маса, какао-масло та невелика
- 03.06.2025 15:34
Черный шоколад: польза, свойства и влияние на здоровье Черным считается шоколад, в состав которого входит какао-масса, какао-масло и небольшое
- 02.06.2025 15:37
Операція Павутина: як СБУ вивела з ладу стратегічну авіацію РФ У ніч на 1 червня дрони з фур одночасно
- 02.06.2025 11:02
У Кам’янці-Подільському натовп заблокував авто ТЦК У Хмельницькій області стався резонансний інцидент: близько 100 осіб
- 30.05.2025 11:32
Психологічні та фізіологічні аспекти високої схильності до ризику У ході різних досліджень було виявлено, що більш високу схильність до ризику виявляють особи агресивні, які
- 27.05.2025 16:22

Всі новини